Mercat de Mercats 2024
Els dies 18, 19 i 20 d’octubre la plaça de Catalunya va acollir la tretzena edició de la Fira Mercat de Mercats, la gran festa dels mercats de Barcelona, del producte i de la gastronomia de proximitat i sostenible. Es tracta d’un espai de trobada i de transmissió de la cultura gastronòmica de mercat de la mà de comerciants, xefs i prescriptors, que posa en valor el paper dels mercats com a proveïdors de producte fresc i de qualitat, principals exponents del comerç de proximitat i promotors de l’alimentació saludable, de la dieta mediterrània i de la compra conscient. Entre d’altres, a la fira hi van participar dinou parades de nou mercats amb productes frescos de les diferents denominacions (fruites i verdures, llegums, especialitats, xarcuteria, olives, pesca salada, peix i carn) i dotze restauradors.
Aquesta iniciativa està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), amb la col·laboració de la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM).
Comprar al mercat afavoreix l’economia circular, ajuda a reduir la petjada ecològica mitjançant els productes de proximitat i de temporada i contribueix a la lluita contra el malbaratament alimentari. Per això, la Fira Mercat de Mercats vol posar en valor el paper que desenvolupen els 43 mercats - 39 alimentaris i 4 no alimentaris - a la ciutat com a ànima dels barris, motors econòmics, espais socialitzadors, de trobada i d’aprenentatge. La fira reivindica la cultura gastronòmica i sostenible amb els productes frescos, la zona de restauració i les més de vint activitats desenvolupades a l’aula.
Mercat de Mercats és un dels esdeveniments més importants que cada any duu a terme l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona. Intermèdia es va encarregar de gestionar la comunicació de l’esdeveniment, abans, durant i després de l’acte, en coordinació amb l’IMMB i l’Ajuntament de Barcelona. A banda de donar a conèixer les novetats de la fira, era essencial posar el centre el veritablement important: els representants dels comerciants i restauradors dels mercats de Barcelona. A més a més, van tenir un paper molt rellevant les activitats que es van dur a terme a l’Aula d’Activitats, com els showcookings dels xefs reconeguts amb Estrella Michelin Jordi Artal -Cinc Sentits-, Fran Agudo -Montbar- i Yoshikazu Suto (Suto).
Durant els tres dies de la fira, un equip d’Intermèdia es va desplaçar a la plaça de Catalunya per entrevistar els comerciants i restauradors, cobrir les activitats infantils, cobrir els tallers i showcookings a l’Aula, redactar articles, fer tria de fotografies…
- Redacció i enviament d’una nota de premsa prèvia i d’un dossier de premsa.
- Gestió de les demandes dels periodistes.
- Atenció als mitjans a la fira.
- Redacció de publi reportatges.
- Entrevistes a comerciants i restaurador.
- Redacció de blogs resum diaris amb informació sobre els tallers, concerts, activitats infantils…
- Redacció d’una nota de premsa de balanç.
- Redacció d’articles pel blog.
- Elaboració del recull de premsa.
- Redacció d‘un informe final d’acció.